Kukat ja kukkataide

Polku

Sammalsoppi tuo ripauksen luontoa Ratinan Olympia-aukiolle Kukkaisviikkojen ajaksi 6.6.-10.6.2018. Koe rauhoittava hetki metsässä keskellä hektistä keskustaa. Kulje pitkin polkua ja nauti metsän elementeistä – väreistä, tuoksuista ja lehtien havinasta.

Kukkaisviikkojen neulegraffitti, Kuninkaankatu

Kukkaisen neulegraffitin on tarkoitus rikkoa kaupungin kovia kivipintoja sekä tuoda pehmeyttä ja väriä ympäristöön. Työ kutsuu koskettamaan ja ihmettelemään itseään, ja se on kokonaan käsin tehty. Neulegraffitin tekijä on Mirjami Mäkelä, tamperelainen opiskelija, joka harrastaa laajasti taiteen eri lajeja.

Kukkaistutukset, Keskusta

Tampereen kaupunki tuo tänäkin kesänä keskustan täyteen kukkaloistoa. Tänä kesänä voidaan puhua jopa kukkaennätyksestä, kun touko-elokuun aikana keskustaa koristaa yhteensä yli 60 000 upeaa kukkaa ja istutusta!

Rumasta kaunista, Hämeenkadun työmaa-aidat

Taiteilija Annika Niskanen on suunnitellut Kukkaisviikoille oman kukkahyrrän, jolla kaupunkilaiset saavat osallistua keskustan ilmeen piristämiseen. Raitiotieallianssi toivottaa kukkahyrrät tervetulleiksi Hämeenkadun työmaa-aitoihin. Hyrrä voi olla aivan mini tai vaikka jättimäinen! 

Kukkivat työmaa-aidat

Toimi näin:

1. Kukat tehdään yksinkertaisella tuulihyrrän kaavalla. (Katso kuva)
Leikkaa valitsemastasi materiaalista haluamasi kokoinen neliö. Hyrrä voi olla aivan mini tai jättimäinen! Perushyrrän saat kun neliön sivu on noin 15cm. Tee reiät mallikuvassa näkyvien pisteiden kohdalle. Leikkaa katkoviivan osoittamista kohdista. Taita kaikki reiät hyrrän keskikohtaan ja pujota rautalanka reikien läpi. Jos haluat, voit pujottaa etupuolelle vielä helmen, pienemmän hyrrän taikka eri värisestä materiaalista leikatun ympyrän tai tähden koristeeksi. Taita rautalanka niin, ettei hyrrä pääse aukeamaan. Jätä hyrrälle reilu rautalankahäntä, jolla sen voi sitoa aitaan.

Kukkaisviikkojen kukkahyrrä
2. Materiaalin valitseminen: toivomme, ettet joutuisi ostamaan kukkia varten uutta materiaalia vaan tutkisitte yhdessä mitä vanhaa tai muussa tapauksessa sekajätteeseen joutuvaa voisitte hyödyntää. Annetaan roskalle uusi elämä! Kaikenväriset ja kuosiset hyrrät ovat tervetulleita. Esimerkiksi rikkinäinen muovikestokassi, vanha vahakangaspöytäliina sekä monet muovikääreet, vaikkapa maalista likaantuneet pahvit, tapettien jämät ja käytetyt lahjapaperit ovat oivia materiaaleja, jotka kestävä myös ulkoilmaa. Mitä suuremman kukan haluat tehdä, sitä napakamman materiaalin tarvitset.
3. Tule ja kiinnitä kukkasi tapahtumalle varattuun työmaa-aitaan 4.-10.6.2018.