Ohjelma 2018

Kukat ja kukkataide

Workshopit

Tarjoukset

Lastentapahtumat

Syö, juo ja viihdy

Ostoksia ja käsitöitä

Tervetuloa Finlaysonille!

Tammelassa tapahtuu

Lataa ohjelma kuvana tästä

Lataa tapahtumapaikkakartta PDF-muodossa tästä

 

 

Lastentapahtumat

Kukkaisviikkojen avajaiset

Kukkaisviikot avataan näyttävästi Särkänniemessä! Tervetuloa ihastumaan Särkänniemen uuteen, yhteisölliseen Taikarantaan ja hullaantumaan sen istutuksista. Avajaisissa mukana mm. Kukkaiskulkue Koiramäen Tiltan johdolla, Kukkaispormestari Petri Nygrén ja Kukkaistyttö Anitta “Iso A” Ahonen, Positiivisin tamperelainen, Tanssiryhmä Sahiran Mimmit, Tampereen Ukuleleorkesteri ja Riesa-Pelle. Glitter BAR by ElinaK tarjoaa kimaltavia glittertatuointeja ja -meikkejä kaikille halukkaille klo 16-17. Glitterit ja kiinnitysaineet ovat turvallisia ja testattuja, joten niitä voivat huoletta käyttää myös perheen pienimmät! 

Keskiviikosta perjantaihin 6.–8.6. Koiramäkeen pääsee kaksi yhden hinnalla (norm. 15,90 € / hlö). Alennuksen saa  Särkänniemen lipunmyynneistä automaattisesti, kun lippuja ostetaan parillinen määrä. Koiramäki on avoinna päivittäin klo 11–18. Alle 3-vuotiaat huvittelevat Koiramäessä ja koko Särkänniemessä veloituksetta.

Lisätietoja avajaisista löydät tapahtuman Facebook-sivulta. Tilaisuus on maksuton.

Särkänniemi, 6.6. klo 16-19

Lasten lauantai

Lauantai on lasten onnenpäivä, kun Kuninkaankatu muuttuu naperoiden paratiisiksi! SirkusRakkausPumPum ja Kulttuuriyhdistys Oiva taikovat Kuninkaankadulle katumaalausta, skeittiopetusta ja miniramppeja, lastenmusiikkia ja tanssimusaa, keppihevostallin ja keppariradan ja paljon muuta mukavaa.

Kuninkaankatu, 9.6. klo 11-15

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Rulla kukkii- työpajassa elämysaulan puut puhkeavat kukaan! Työpajassa askarrellaan värikkäitä kukkasia koristamaan Rullan kirjahyllypuita ja lauantaina 9.6. Rullassa istutetaan kesäkukkien siemeniä itse koristeltuihin kierrätysruukkuihin. Tästä pääset tutustumaan Rullan nettisivuihin!

Rulla on auki tapahtumaviikolla:
ti 9-14
ke 12-18
to-pe 9-14
la-su 10-16

Keskustori 4

 

Syö, juo ja viihdy

Klubin after workit

Kesällä ei kökötetä sisätiloissa! Muista Kukkaisviikkojen ihanat afterworkit Klubilla.
Tule nauttimaan raikkaista juomista ja aurinkoisesta terassista keskustan sydämessä! Erityishintaisina kesäjuomina tarjolla mm.

APEROL SPRITZ 5,00 €
PASSOA ORANGE 5,00 €
KOFF III 0,4l 3,50 €
SANGRIAKANNU 15,00 €
Saatat bongata myös kukkaisaiheisia yllätyksiä!
Juomatarjoukset ovat voimassa ke-la klo 11–19.

Klubin afterworkit kääntyvät yöksi, sillä
keskiviikkona Klubilla TUMMAT TUNNIT <3 KESÄ klo 23–05
DJ Kristian Lindellin raikkaat levyvalinnat ja huokeat tummien tuntien hinnat. Ilmainen sisäänpääsy 24 saakka, jonka jälkeen 2 €.

Klubi, Tullikamarin aukio 2, 6.-8.6.2018 
Kukkaisviikkojen Gourmetkortteli

Tamperelaiset ravintolahelmet viettävät kesäkuun ensimmäisen viikonlopun ulkona, kun Pantintalon sisäpiha muuttuu todelliseksi gourmetkortteliksi! Deli1909 -ravintolan sisäpihalla nautitaan hyvästä ruuasta, jalalle käyvästä musiikista ja virkistävistä juomista koko viikonlopun ajan. Mukana ovat mm. Deli1909, Tiiliholvi, Laterna, Kahvila Jenna ja Minna, Miss Ada Bistro & Cafe, Malabadi ja Gastropub Tuulensuu. Lisäksi lauantaina Laternassa järjestetään Laterna kukkii! -tapahtuma. Tunnelmallisen Laternan lavalle nousee Mara Balls, Honey Hunters, Lepolan Akka & Kulkutauti sekä The Oates. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätietoja tapahtumasta löydät Gourmetkorttelin Facebook-sivulta.

Pantintalon sisäpiha, 8.6. 20-02, 9.6. klo 12-02 ja 10.6. 12-17

Mixei

Tänä vuonna Kukkaisviikkoja ja Pirkanmaan Pridea juhlitaan samalla viikolla. Tämän kunniaksi Mixeissä on tarjolla erilaista ohjelmaa; keskiviikkona 6.6 karaokea ja musabingoa, torstaina 7.6 kukkaistanssit ja perjantaina 8.6 Burleski-show. Lisätietoja tapahtumista saat Mixein omilta nettisivuilta.

Itsenäisyydenkatu 7-9, 6.-8.6.2018

Grand Hotel Tammer

Grand Hotel Tammerin Super Breakfast tarjoaa ravintoa kaikille aisteille! Aamiainen on tarjolla Tammerin upeassa salissa arkisin klo 6.30 – 10 ja viikonloppuisin klo 7.30 – 11. Keskiviikosta sunnuntaihin 6.-10.6 saat tunnussanalla ”sano se kukkasin” saat aamiaisen hintaan 15€/hlö (norm. 21€). Perjantaista sunnuntaihin 8.-10.6 ravintola Trattoriassa tarjotaan lasi kuplivaa ruokailun yhteydessä kaikille kukkaisviikon teemaan pukeutuneille. Tutustu ravintolaan täältä.

Satakunnankatu 13, 6.-10.6.2018

UNAPOLOGETIC VOL. V: KUKKAISVIIKOT

DJ Laurila soittaa häpeämättömän tanssittavaa musiikkia! Kaupungin vapautuneimmat juhlat järjestetään turvallisen tilan periaatteella ja jokainen on tervetullut omana itsenään. Luvassa myös drag-esityksiä ja pukukoodina:
Floral, greens & totally unapologetic. Katso lisää Facebookista.

Klubi, 8.6. klo 23-05, liput: 3€

Tullin sauna

Maailman saunapääkaupungin uusin tulokas Tullin Sauna & Bistro tarjoilee kukkaisbrunssia 9. ja 10.6. klo 11-15.00 15€ hintaan ja saunat ovat lämpiminä klo 11.00 alkaen 5€/hlö. Tule testaamaan aitojen hirsisaunojen löylyt kukkaishengessä!

Åkerlundinkatu 3, 9.-10.6. klo 11

Ostoksia ja käsitöitä

Flower Power – askartele unelmiesi kukkaseppele!

Koskikeskuksen keskusaukiolla taiteillaan ihastuttavia kukkaseppeleitä ja -vieheitä ammattilaisen opastuksella. Myös Koskikeskuksen liikkeet ovat mukana kukkaisviikoilla! Tervetuloa stailaamaan itsesi kukilla kesään!

Koskikeskus, 9.6. klo 11-15

Kehräsaaren korttelijuhlat

Tervetuloa viettämään kesäistä viikonloppua Kehräsaaren Korttelijuhlaan. Kivijalan puodit tuovat tehdaskortteliin basaaritunnelmaa levittäytymällä tuotteineen sisäpihalle. Korttelijuhlassa vierailevat ja muutamaan leikkimieliseen aktiviteettiin osallistuvat (ruutuhyppely, renkaan- ja tikanheitto) voivat yhteystietonsa jättäessään voittaa Kehräsaaren yrittäjien lahjoittamia lahjakortteja ja tuotepalkintoja. Lisää tietoa korttelijuhlien Facebook-tapahtumassa!

Kehräsaari, 9.6. klo 11-16

Kukkaisvilttikirppis

Kukkaisvilttikirppis on perinne! Pakkaa kassiin itsellesi tarpeettomaksi jääneet tavarat, piknik-eväät ja aurinkorasvaa ja tule viettämään kesäpäivää Koskipuistoon. Kukkaisvilttikirppiksellä myös naapureiden viihdyttäminen on sallittua. Nappaa mukaan vaikka yhteislauluvihko ja ukulele ja virittäydy pirskahtelevaan kesätunnelmaan! Säävaraus. Ajankohtaista tietoa saat tapahtuman Facebook-sivulta.

Koskipuisto, 10.6. klo 11-17

 

Tervetuloa Finlaysonille!

Finlayson Art Area

Finlayson Art Area esittelee suomalaisten ja ulkomaalaisten huipputaiteilijoiden teoksia. Ympäri Finlaysonin aluetta nähdään sisä- ja ulkotiloissa valokuvataidetta, videota, veistoksia, grafiikkaa, instalaatioita, keramiikkaa ja maalauksia tunnetuilta nimiltä ja tuntemattomammilta, tasokkailta tekijöiltä. Tapahtumaan kuuluu myös suosittu designkatumaalausalue. Mukana mm. Rosa Liksom, Elina Brotherus, Anssi Kasitonni, Jonna Kina ja Pekka Luukkola. FAA:n avajaisviikonloppu on osa Kukkaisviikkojen ohjelmaa. Tsekkaa myös Finlayson Art Arean kotisivut ja Facebook-tapahtuma!

Finlayson, 8.6. klo 11-18

Vakoilumuseo

Vakoilumuseo tarjoaa Kukkaisviikolla pääsylipun hintaan sisältyviä opastuksia. Opastukset ovat noin 45-60min pituisia ja niissä käydään läpi vakoilun monipuolista historiaa; esille nousevat salaperäiset laitteet ja mielenkiintoiset henkilötarinat. Opastukset sopivat hyvin myös lapsille. Lisätietoa saat Vakoilumuseon omilta nettisivuilta.

Opastusaikataulut:

6.6.2018 klo 14.00

7.6.2018 klo 14.00

8.6.2018 klo 14.00

9.6.2018 klo 12.00

10.6.2018 klo 14.00

Satakunnankatu 18

Tallipiha

Tallipihalla on Käsityöläistori sunnuntaina 10.6. klo 11-16. Paikalla on suuri joukko kädentaitajia myymässä uniikkeja tuotteitaan ja esittelemässä taitojaan. Puodit palvelevat normaalisti ja lisäksi tarjolla on hevosvaunuajelua ja poniratsastusta pientä käteismaksua vastaan. Kahvilasta, ulkopisteistä ja terassilta löytyy kesäisiä herkkuja niin suolaisen kuin makeankin nälkään.
Elävästä musiikista vastaa Riku Poramo kitaransa kanssa klo 12-16.
Lisää tietoa tapahtumasta saat Tallipihan omilta nettisivuilta.

Kuninkaankatu 4, 10.6. klo 11-16

 

Tammelassa tapahtuu

Tammelantorin esiintymislavan avajaiset

Tammelantori saa tänä kesänä esiintymislavan! Se tuo kaupunkilaisten rakastamalle torille uutta eloa ja tapahtumia. Lavan toiminta käynnistyy 7.6. klo 11 avajaistapahtuman myötä, jolloin tervetuliaissanat lausuu Kukkaislähettiläs, ylpeä tammelalainen Anitta ”Iso A” Ahonen. Puheenvuoroja kuullaan myös Tampereen torikauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Mauno Laihoselta sekä apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäeltä. Klo 12.15 alkavat toritanssit Pasi Kivimäen & N.Y.T:n tahdittamana.

Tammelantori, 7.6. klo 11

 

Sunnuntai!

Syksyllä 2018 Teatteri Telakan ja Teatteri Vanhan Jukon ensi-illoissa nähdään kantaesitys Sunnuntai. Esitys on näiden kahden vapaan ammattiteatterin, tamperelaisen Telakan ja lahtelaisen Jukon, yhteistuotanto. Sunnuntai on kauniiden kuvien kokonaistaideteos, joka herättää henkiin jatkuvan juhlan, iäisen sunnuntain, jossa laulut, tanssit ja tarinat risteävät Raamatusta Pohjois-Amerikan luolamaalauksiin ja tropiikin kautta nimettömälle haudalle istutettuun ruusuun. Se kirjoittaa myös historiaa uudesta näkökulmasta, toiseuden kautta. Samalla se yrittää ymmärtää ihmisen ja maailman ja kysyy, minne olemme kadottaneet Eedenin. Kukkaisviikoilla on tarjolla pieniä maistiaisia Sunnuntaista. Lisää tietoa Sunnuntaista löydät Teatteri Telakan kotisivuilta.
Telakka, 10.6. klo 12-16

 

 

 

Ohjelma- ja aikataulumuutokset ovat mahdollisia.