Media

LEHDISTÖTIEDOTE 8.6.2017

KUKKAISVIIKOT 13.6. – 29.7.2017
Viime vuoden tapaan ohjelmaa Keskustorin lisäksi myös Hämeenpuistossa ja nyt läpi kesän!Kukkaisviikot järjestää Tampere Tunnetuksi ry

Keskustan kehittämisyhdistys Tampere Tunnetuksi ry järjestää Kukkaisviikot jo 34. kerran. Tänä vuonna perinteinen tapahtuma uudistuu, kun tapahtuma alkaa jo kesäkuussa jatkuen aina heinäkuun loppuun. Tapahtumapaikkana on viimevuoden tapaan Keskustorin ja Hämeenpuisto. Kukkaisviikkojen kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta, eli tiedossa on runsaasti koko perheen kesäohjelmaa Tampereen keskustassa.

Kukkaisviikkojen tavoite on olla niin kaupunkilaisten kuin turistien olohuone, jonne on helppo poiketa ja nauttia kaupunkikulttuurista. ”Kukkaisviikot on nyt hajautettuna useille kesän päiville. Haluamme että tapahtumat eivät ole päällekkäin ja syö toistensa kävijöitä. Näin pystyy osallistumaan useampaan tapahtumaan” sanoo Tampere Tunnetuksi ry:n puheenjohtaja teatterinjohtaja Panu Raipia. ”Haluamme olla yhdistyksenä mahdollistaja, joka luo näkyviä paikkoja osaamisen esittämiselle.”

Kukkaisviikkoihin kuuluu tärkeänä osana hyvän mielen lähettiläät Kukkaistyttö sekä Kukkaispormestari. Tänä vuonna kunniakkaita tehtäviä hoitavat nauravainen Kukkaistyttö Irina Klimova, ja Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen. Heidät tapaa heti Kukkaisviikkojen virallisissa avajaisissa Hämeenpuistossa tiistaina 13.7. kello 12.00.

Avajaispäivä jatkuu Kanariapäivä teemalla jolloin musiikista vastaa tunnetut artisit mm. Virve Rosti, Freeman ja Inglesin leijonat, Jukka Hallikas Tangokuningas vuosimallia 2008. Musiikki ja värikästä Kukkaismenoa jatkuu aika iltaan asti. Kukkaisviikkojen ohjelma on jälleen kattaus monipuolisuutta, jokaiselle jotakin ajatuksella. Hämeenpuistossa ja Keskustorilla on tarjolla musiikkia läheltä ja hieman kauempaa mm. FM64, Ilari Siekkinen, Kormus, Maida Vale, Mansesteri, Mama ́s Machine ja Teisco Mama ́s Hämeenpuiston KukkaisVilttiKirppiksille kaikki ovat tervetulleita ostoksille ja myymään, myyntipisteen voi rakentaa oman viltin päälle. Keskustorilla pääsee nauttimaan makuelämyksiä kun katuruoan helmi Tampere Food Fest tarjoilee parastaan perjantaista lauantaihin.

Lauantaina 29.7. Samba Roseiran kulkue sambaa perinteisesti Sorinaukiolta Keskustorille. Pitkät perinteet omaa myös KukkaisCruising -jenkkiauto kulkue jonka reitti on Tampere-talolta Keskustorille, Vanhan Kirkon ja Frenckellin edustalle. Kukkaislavan musiikki tarjonnasta voi nauttia Keskustorin Kukkaisterassilla, jota tänä vuonna pitää Pyy Terassi.

Perinteinen Viinikylä on avoinna maanantaista lauantaihin Frenckellin linnamaisella sisäpihalla, jossa Juveneksen uusin tähti Frenckell & Piha esittelee viiniosaamistansa.

Alla ohjelmasta kooste ja tarkka päiväkohtainen ohjelma: http://kukkaisviikot.fi/ohjelma/
LISÄTIEDOT:
Kukkaistuottaja Johanna Kakko, p. 0400 411145, kukkaisviikot@tamperetunnetuksi.fi

Tampere Tunnetuksi ry on vuonna 1965 perustettu voittoa tavoittelematon Tampereen keskustan kehittämisyhdistys. Yhdistys edustaa noin 300:a keskusta-alueen yritystä. Yhdistyksen visio on, että

Tampereen kaupungin keskusta on elämää ja ihmisiä täynnä. Yhdistys järjestää mm. Kukkaisviikot, Rakas Tampere –tapahtuman, Joulun avauksen sekä tekee Tampere Tunnetuksi Passin.

Kukkaisviikkojen logo-materiaali:
Lähetetään pyynnöstä emailista: kukkaisviikot@tamperetunnetuksi.fi / info@tamperetunnetuksi.fi